Volledig scherm
GroenRijk in Dronten © eigen foto

GroenRijk Dronten stopt na 28 jaar: ‘Het werd moeten in plaats van willen’

Na bijna 28 jaar stoppen Huub en Miriam Breg met tuincentrum GroenRijk aan de Rietweg in Dronten. ,,Het werd moeten in plaats van willen’’. 

,,Als je niet meer met plezier naar je werk gaat dan wordt het tijd om je te beraden’’, zegt Miriam Breg. ,,We dachten: we hóeven niet verder, we kunnen ook iets anders doen’’. Wat dat is, kan ze nog niet zeggen. Op 1 september gaat de deur op slot, tot die tijd is het uitverkoop. ,,Dan gaan we eerst maar eens op vakantie’’. 

Overname

Het bedrijf staat sinds begin 2018 te koop. De eigenaren hebben gesprekken gehad met meerdere geïnteresseerde partijen, maar het is niet tot een overname gekomen. Toen besloot het echtpaar simpelweg maar te stoppen. Het tuincentrum blijft in de verkoop, aldus Breg. ,,Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. Er is veel meer mogelijk dan alleen maar een tuincentrum.’’ 

Quote

Elke bouwmarkt verkoopt tegenwoor­dig tuingerela­teer­de producten

Miriam Breg, GroenRijk Dronten

Vijf medewerkers hebben inmiddels elders een baan gevonden, twaalf anderen, onder wie zes jongeren, nog niet. ,,We zijn al langer aan het afbouwen’’, zegt Breg. ,,We hebben jaren gehad met veel meer personeel’’. Het is ‘geen makkelijke business’, zegt Breg, het runnen van een tuincentrum. ,,Elke bouwmarkt verkoopt tegenwoordig tuingerelateerde producten. En dan heb je internet nog. Er is waanzinnig veel concurrentie. Maar ja, dat is onderdeel van het spel’’.  

Flevoland