In sporthal 't Dok in Dronten startte begin februari een experiment waarbij de gehele bevolking zich gedurende zes weken mocht laten testen op corona. Burgemeester Jean Paul Gebben was de eerste.
Volledig scherm
PREMIUM
In sporthal 't Dok in Dronten startte begin februari een experiment waarbij de gehele bevolking zich gedurende zes weken mocht laten testen op corona. Burgemeester Jean Paul Gebben was de eerste. © Freddy Schinkel

Grootschalig testen in onder meer Dronten: proef maakt veel duidelijk

videoHet grootschalig testen op corona werkt het beste als mensen daarvoor geen afspraak hoeven te maken. Dat is een van de conclusies die onderzoekers trekken na het experiment in Dronten. Vaak zal zo’n massatest niet meer worden gedaan, verwacht minister Hugo de Jonge. ,,Het blijkt geen wondermiddel.”

0 reacties

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Flevoland