Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Mizzle Media

Grote zorgen in Dronten over ‘kaalslag’ in busvervoer: ‘Onacceptabel’

Dronten wordt keihard getroffen door een voorgenomen bezuiniging op het busvervoer. Vier lijnen dreigen te verdwijnen, op twee andere lijnen komen minder bussen te rijden. Het college van burgemeester en wethouders en de politiek partijen willen het zover niet laten komen. ,,Deze kaalslag is onacceptabel’’, zegt wethouder Irene Korting.   

 1. Nieuwe brug tussen Dronten en Kampen is zegen voor het verkeer, maar omwonenden balen: ‘Moe van het vechten’
  PREMIUM
  7

  Nieuwe brug tussen Dronten en Kampen is zegen voor het verkeer, maar omwonenden balen: ‘Moe van het vechten’

  Een zegen voor het verkeer, die nieuwe Roggebotbrug waarvan de bouw op het punt van beginnen staat. De brug is hoger dan de huidige en hoeft dus minder vaak open: dat scheelt files op de N307. Omwonenden zijn er minder blij mee, ze zijn bang voor overlast en bovendien moe van het jarenlang overleg én het getouwtrek met de plannenmakers. ,,Het vertrouwen brokkelt af.’’
 2. Touringcarbedrijven uit Oost-Nederland staan achter oproep voor langere coronasteun: ‘Echt noodzakelijk’
  PREMIUM

  Touringcar­be­drij­ven uit Oost-Nederland staan achter oproep voor langere coronas­teun: ‘Echt noodzake­lijk’

  Het kabinet moet de coronasteun voor touringcarbedrijven verlengen, zolang reizigers in een bus een mondkapje moeten dragen. Daarvoor pleit brancheorganisatie Busvervoer Nederland. De oproep kan op steun rekenen van touringcarbedrijven in Oost-Nederland, die vrezen dat er zonder de financiële steun grote problemen kunnen ontstaan. ,,Het houdt een keer op.”

Flevoland