Sterspeler Hakim Ziyech van Ajax tegen Sparta Rotterdam op 19 januari.
Volledig scherm
PREMIUM
Sterspeler Hakim Ziyech van Ajax tegen Sparta Rotterdam op 19 januari. © BSR Agency

Helemaal niets in Dronten: er gaat geen cent van de Chelsea-miljoenen naar Ziyech’s oude amateurclubs

Veer-tig-mil-joen-eu-ro: de vlag leek uit te kunnen bij ASV Dronten en Reaal Dronten toen zij hoorden dat voormalig jeugdspeler Hakim Ziyech voor dit bedrag Ajax inruilt voor Chelsea. In 2016 profiteerden beide amateurclubs immers al mee toen de geboren Drontenaar FC Twente verruilde voor Ajax. Er zit echter een naar addertje onder het gras waardoor beide clubs helemaal niets krijgen.

Toen Ziyech in 2016 van FC Twente naar Ajax ging, kregen Reaal Dronten en ASV Dronten nog een fijne vergoeding voor de jaren dat hij daar speelde. Naar verluidt kreeg Reaal 6.000 euro en ASV Dronten 18.000 euro. Het ging daarbij om de zogenaamde solidariteitsvergoeding voor clubs waar een getransfereerde spelers zijn opgeleid, zeg maar opleidingskosten.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland