De aanleg van kunstgras.
Volledig scherm
De aanleg van kunstgras. © Beeld werkt

Het kan niet meer misgaan:
BAS voetbal krijgt kunstgras

Het moet raar lopen wil BAS voetbal niet het langgekoesterde kunstgrasveld krijgen. De politiek lijkt het plan niet in de wielen te rijden. 

Jarenlang pleit de vereniging al bij de gemeente voor een kunstgrasveld. Jeugdleden hebben zelfs een balletje getrapt voor het gemeentehuis om het verzoek kracht bij te zetten. ,,Afgelopen winter hebben we zo'n 7 weken niet kunnen trainen'', zei voorzitter Huib van Os donderdagavond in de commissie. Terwijl je op kunstgras het hele jaar door kunt spelen. ,,Het is een impuls voor de vereniging.'' 

Geld

Geld was steeds het probleem. De gemeente wilde dat BAS een deel van de kosten op tafel zou leggen, maar de club heeft daar de middelen niet voor.  ,,Toen zijn we op zoek gegaan naar andere mogelijkheden'', zei wethouder Ton van Amerongen donderdag. Met succes. Zo levert BAS een trainingsveld en een wedstrijdveld in, dat scheelt onderhoudskosten voor de gemeente. Verder gaat de vereniging zelf onderhoudswerk verrichten. Ook dat komt de gemeentekas ten goede. 

Enkele fracties waren kritisch. Paul Vermast (GroenLinks) vroeg zich af of het college altíjd de helpende hand toesteekt als een vereniging geen geld heeft. Volgens Van Amerongen draagt BAS welbeschouwd bij aan het kunstgrasveld. De 'zelfwerkzaamheid' staat voor veel geld, liet hij weten. Roelf Raterink (PvdA) wilde meer weten over de plannen voor een zonneweide op de velden die BAS inlevert. De club wordt mogelijk een van de partners. Hij sprak van een onzekerheid. Van Amerongen legde uit dat de mogelijke zonneweide los staat van het kunstgrasveld. De meeste fracties staan positief tegenover de aanleg van het veld. In de raadsvergadering van 31 mei wordt de knoop doorgehakt.  

Flevoland