Volledig scherm
Opnieuw gaan leerlingen van Christiaan Huygens in Dronten naar een tijdelijk schoolgebouw (niet afgebeeld). © ANP

Hoogbegaafde leerlingen tijdelijk naar Ichthus in Dronten

Aan een lange zoektocht naar een nieuwe locatie voor het Christiaan Huygens onderwijs voor hoogbegaafde kinderen in Dronten is voorlopig een einde gekomen. Per 1 mei kan de school beschikken over lokalen van het Ichthus College aan de Jupiterweg, al is dat ook weer een tijdelijke voorziening.

De school voor hoogbegaafde kinderen is sinds 2014 gehuisvest in het semipermanent gebouw De Windroos en kan daar tot uiterlijk 1 augustus blijven. Daarna wordt het gebouw gesloopt. In de afgelopen jaren zijn vijf verschillende locaties bekeken en overwogen voor de school, maar tot nu toe zonder resultaat.

Tot 2025

Uiteindelijk is de keuze nu gevallen op lokalen die het Ichthus College als gevolg van teruglopende leerlingaantallen over heeft. Daar kan Christiaan Huygens, een onderdeel van Het Kompas, blijven tot uiterlijk 2025, mits de gastheer de lokalen niet zelf weer nodig heeft.

De school moet de verhuizing zelf betalen, maar krijgt wel 25.000 euro van de gemeente om het schoolplein zodanig aan te passen dat de basisscholieren een eigen deel hebben, separaat van de leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Station

Zoals het er nu naar uit ziet komt er in 2025 ook een einde aan de onderwijsbestemming van het gebouw aan de Jupiterweg. Het Ichthus College verhuist dan, net als het Almere College, naar de omgeving van het station. Tegen die tijd zal dus ook de huisvesting van het Christiaan Huygens onderwijs opnieuw moeten worden bekeken.

Christiaan Huygens heeft in Dronten inmiddels 131 leerlingen, verdeeld over zes groepen. Daarvan zijn er 90 afkomstig uit zelf, 26 uit Lelystad, 12 uit Kampen en de rest uit overige gemeenten in de omliggende regio.

Flevoland