‘Ik kan in de stallen beter wiet gaan telen dan koeien melken’

Vanaf Tweede Kerstdag tot en met Oudjaarsdag presenteren we elke dag de beste verhalen die wij bij de Stentor in 2018 hebben gemaakt. Geselecteerd door de redactie: de 18 beste verhalen van 2018. Vandaag het verhaal van broer Gerben en Ronald Oordt. 

Mooi die boerenidylle in Boer Zoekt Vrouw, maar duizenden, vooral jonge, melkveehouders verkeren in financiële en psychische nood. Ze hebben te veel koeienmest en te grote stallen en worden geteisterd door ingewikkelde regels. Gevolg: geldproblemen duwen de boeren aan de afgrond. De broers Gerben en Ronald Oordt uit Biddinghuizen worden er gek van. ,,De druk is hoog, maar ik weet het echt niet meer.”

  1. Drie Apeldoorners zouden verliefde vrouw misbruiken als prostituee
    PREMIUM

    Drie Apeldoor­ners zouden verliefde vrouw misbruiken als prostituee

    ‘Jouw armen die in het begin zo veilig voelden. Ik wist niet wat voor vreselijke dingen die me aan zouden doen. Jouw mond die me zo teder kuste. Ik kon me niet voorstellen dat daar ooit zulke lelijke woorden uit zouden komen.’ Een jonge vrouw deed vrijdag met horten en stoten haar verhaal in de Lelystadse rechtbank. Ze zegt dat haar ex haar dwong tot prostitutie. ,,Ik moest mezelf uitzetten om die periode door te komen.’’

Flevoland