Volledig scherm
Verschillen tussen studentenwoningen erg groot © anp

In Dronten is het goedkoop wonen voor studenten

Studenten in Dronten wonen het goedkoopst van Nederland. In Oost-Nederland betalen de studenten in Deventer gemiddeld fors meer aan woonlasten.

Dit blijkt uit onderzoek van Kences naar de woonlasten van studenten. De verschillen in Oost-Nederland tussen woonlasten zijn groot. Zo betaalt een student in Dronten gemiddeld 302 euro per maand voor een studentenwoning, terwijl Deventer het duurst is met een gemiddelde van 481 euro. 

Hoe zit dat verder in Oost-Nederland?

In Zwolle betalen studenten gemiddeld 400 euro per maand aan woonruimte. De verschillen zijn zo groot omdat er in Zwolle en Deventer waarschijnlijk veel minder woonruimte te vinden is dan in Dronten. Procentueel betalen de Dronter studenten gemiddeld 41% van hun maandelijkse inkomen aan woonruimte, de Zwolse studenten 42% en de Deventer studenten 52%. 

  1. Veluwse buurgemeenten mogen Lowlands komen inspecteren
    PREMIUM

    Veluwse buurgemeen­ten mogen Lowlands komen inspecte­ren

    Vertegenwoordigers van buurgemeenten worden door de gemeente Dronten rondgeleid over het festivalterrein van Lowlands bij Biddinghuizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien ‘hoe nauwkeurig met veiligheid en milieuaspecten wordt omgegaan’. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Dronten, nadat gemeenten op de Noordwest-Veluwe deze week via deze krant lieten weten graag met Dronten in gesprek te willen gaan over muziekfestivals en de overlast die er mee gepaard gaat.

Flevoland