Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Incassobureau ernstig bedreigd om filmpjes wanbetalers

De eigenaar van incassobureau Straetus uit Dronten heeft ernstige bedreigingen ontvangen na de aankondiging dat het filmpjes van notoire wanbetalers op YouTube zou zetten. Directeur/eigenaar Loyd Hendriks: ,,De nuance is volledig weg.’’

Het YouTube-filmpje oogt als een aflevering van Opgelicht. Met draaiende camera benadert Straetus-directeur Loyd Hendriks op straat een wanbetaler, wiens gezicht is geblurd. ,,Ik ben Loyd Hendriks van het programma Confrontatie. Ik confronteer je namens vier mensen die je gedupeerd hebt.’’ Het bedrijf uit Dronten heeft het promofilmpje inmiddels offline gehaald.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland