Volledig scherm
© ANP

Jaarwisseling zonder grote incidenten

FLEVOLAND - De jaarwisseling is in deze regio zonder grote incidenten verlopen. Dat blijkt uit gegevens van politie en brandweer in Flevoland.

Brandweer Flevoland meldt minder incidenten dan vorig jaar; daarbij bleef het bij alle incidenten bij kleine branden.

De brandweer moest het meest uitrukken voor container-, afval- en bosschagebranden. In totaal is de brandweer tussen maandagavond 20 uur en dinsdagochtend 8 uur zo'n vijftig keer gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse bleek dat de brandweer niet daadwerkelijk hoefde op te treden.

In de Noordoostpolder werd de jaarwisseling gevierd met een aantal vreugdevuren. Die leverden geen problemen op.

Verder is er in Flevoland geen sprake geweest van agressie tegen brandweermensen. Alleen in Almere werd brandweermensen het werk wat bemoeilijkt, toen er met vuurwerk naar ze werd gegooid. Maar ze liepen daarbij geen letsel op.

In Lelystad en Almere werd tijdens Oud en Nieuw, net als een jaar eerder, een zogenoemd combivoertuig ingezet. Dat voertuig is bemand door zowel brandweer- en politiemensen als een hulpverlener. Van die voertuigen bleek een preventieve werking uit te gaan. Hierdoor bleek de inzet van een volledige brandweerploeg in een aantal gevallen zelfs niet nodig.

De politie maakte evenmin melding van grote incidenten tijdens de Oud en Nieuw-viering. Naast de gebruikelijke surveillancetaken moest de politie op een aantal plaatsen assistentie verlenen bij aanrijdingen.

Eén daarvan vond plaats aan de Galjoenstraat in Dronten, waar een scooterrijder onderuit was gegaan en gewond was geraakt.

Flevoland