Het vluchtelingendorpje in een hoekje van het evenemententerrein van Walibi. Rechts de Spijkweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vluchtelingendorpje in een hoekje van het evenemententerrein van Walibi. Rechts de Spijkweg. © Foto Freddy Schinkel

Kort na het besluit staat er al een vluchtelingendorpje in Biddinghuizen: ‘Wij zorgen voor verlichting in Nederland’

met videoHet gaat razendsnel op het evenemententerrein van Walibi Holland. Anderhalve week nadat de gemeente Dronten bekendmaakte dat hier 1000 tot 1500 vluchtelingen worden opgevangen, is er al een dorpje uit de grond gestampt. Omwonenden zijn ‘trots, cynisch of boos’. Ter geruststelling van de laatste groep komen er extra boa’s en mogelijk zelfs extra agenten.

17 reacties

 • Jan Veenstra

  4 maanden geleden
  @Renseke Borgerhoff Ach deerntien toch. Merendeel komen niet uit een oorlog. Doe niet zo naïef.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Je hebt mensen die ernaar streven de welvaart in eigen land te handhaven en je hebt mensen die een deel van de welvaart willen weggeven. Beide kan niet.
 • Wilbert Boekholt

  4 maanden geleden
  Ik had naast me ook een Asielzoeker wonen. Rijbewijs gehaald. Je zag hem nooit met zware boodschappentassen sjouwen. Ik ging bij de buurvrouw op bezoek. Totdat buurvrouw zei: hij woonde niet alleen. Hij woonde met zijn zeven-nen in die woning. Toen zei ik ken je zien hoe goed de gemeente de boel in de gaten houd.
 • A. Kooi

  4 maanden geleden
  Renseke je naïviteit is wel zorgelijk. Ik denk zelfs dat je het iets te rooskleurig in ziet.
 • Daniel De Boer

  4 maanden geleden
  Renseke Borgerhoff 90 procent hier heeft een hekel aan anderen, granted, dat had ik ook toen ik in Zwolle woonde. Maar alsof je hier reaguurders op menselijkheid kan betrappen, helaas niet. Er zijn vooral veel nimby's en mensen die zwart/wit denken. Alsof het óf vluchtelingen helpen is, óf ''er voor Nederland zijn''. Als ze zo onbekend zijn met een eerste wereld land, laat ze dan gewoon ergens anders heen gaan om te zien hoe het is als ze écht gelijk zouden hebben. Zuid Afrika bijv, succes daar.