Zien we dit soort beelden binnenkort op het Lowlands-terrein? De directeur maakt zich 'ernstige zorgen'.
Volledig scherm
Zien we dit soort beelden binnenkort op het Lowlands-terrein? De directeur maakt zich 'ernstige zorgen'. © ANP

Lowlands-directeur maakt zich grote zorgen over doorgaan festival en baalt van ‘rotte appels’

De organisatie van Lowlands maakt zich ‘ernstige zorgen’ nu het kabinet overweegt om vanwege het snel stijgende aantal coronabesmettingen meerdaagse evenementen af te blazen. Directeur Eric van Eerdenburg heeft nog enige hoop, maar houdt er ook rekening mee dat het festival in augustus toch niet door kan gaan.

3 reacties

 • sander bor

  3 maanden geleden
  Bij de deuren van de ingangen van de discotheken en clubs wordt door jongeren de toegangscode die wordt weergegeven in de app betreffende een negatieve coronatest of vaccinatie van de ene telefoon op de ander overgekopieerd door jongeren of de telefoon wordt doorgegeven of de code wordt doorgestuurd terwijl ze in de rij staan. Zo heeft iedereen toegang en kan niet gecontroleerd worden. De kortzichtigheid van denken van de maker van de maatregelen viert weer eens hoogtij.
 • A. Rougoor

  3 maanden geleden
  Laten we beginnen bij de bron. Diegenen met een onverantwoord gedrag zelf hierop aan spreken en in de media duidelijk hun gedrag afkeuren . Hierna komt pas de controle en daarna de repressie. Door te beginnen met controle wordt het een sport om toch binnen te komen en is de eigen verantwoordelijkheid ver te zoeken.
 • Marcel Janssen

  3 maanden geleden
  Wat ik vooral niet snap: Waarom krijgen gevaccineerden toegang zonder testen? Er is nog steeds een kans dat zei besmet zijn en het virus doorgeven. De kans is waarschijnlijk wel stuk kleiner, maar blijkbaar nog wel aanwezig.
 1. Akkerbouwer uit Swifterbant gaat tot laatste snik door met strijd tegen vervangen windmolen (terwijl hij eerst voor was)
  PREMIUM

  Akkerbou­wer uit Swifter­bant gaat tot laatste snik door met strijd tegen vervangen windmolen (terwijl hij eerst voor was)

  Peter van Dorsser uit Swifterbant tekende enkele jaren terug voor het vervangen van een windmolen op zijn land bij een boerderij aan de Visvijverweg, maar heeft daar veel spijt van. Met een nieuw kort geding - de derde gang naar de rechtbank in nog geen jaar tijd - hoopte hij dinsdag de sloop van een oude windmolen op zijn land te voorkomen. De windmolen moet volgende week weg zijn. Van Dorsser weigert echter. ,,Ik ga door tot het bittere eind.”
 2. Explosieve stijging: 5475 nieuwe besmettingen, morgen mogelijk nieuwe maatregelen

  Explosieve stijging: 5475 nieuwe besmettin­gen, morgen mogelijk nieuwe maatrege­len

  Het aantal coronabesmettingen neemt zorgwekkende vormen aan. Het afgelopen etmaal registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijna 5475 nieuwe positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 14 mei en tien keer zoveel als anderhalve week geleden. Het kabinet komt morgen mogelijk met nieuwe maatregelen. Overwogen wordt meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten.

Flevoland