ANP
Volledig scherm
© ANP

Nieuwe achtbaan Walibi wordt 'uniek en bizar'

BIDDINGHUIZEN – Het duurt nog even, maar Walibi krijgt een nieuwe achtbaan. De ‘unieke en bizarre’ achtbaan moet in 2019 geopend worden. Dat vertelde de directeur van het park, Mascha van Til, aan BNR Nieuwsradio.

 1. Touringcarbedrijven uit Oost-Nederland staan achter oproep voor langere coronasteun: ‘Echt noodzakelijk’
  PREMIUM

  Touringcar­be­drij­ven uit Oost-Nederland staan achter oproep voor langere coronas­teun: ‘Echt noodzake­lijk’

  Het kabinet moet de coronasteun voor touringcarbedrijven verlengen, zolang reizigers in een bus een mondkapje moeten dragen. Daarvoor pleit brancheorganisatie Busvervoer Nederland. De oproep kan op steun rekenen van touringcarbedrijven in Oost-Nederland, die vrezen dat er zonder de financiële steun grote problemen kunnen ontstaan. ,,Het houdt een keer op.”
 2. Hoe wethouder Siepel van Dronten ten onder ging aan te veel ‘onhandigheden’
  PREMIUM

  Hoe wethouder Siepel van Dronten ten onder ging aan te veel ‘onhandig­he­den’

  De hele zomer moet de politiek in Dronten zwijgen over een besloten bijeenkomst die eind juni plaatsvond. Over de soap rond woningbouwplan Swifterbant-Zuid. Als de muilkorf eindelijk af mag, komt een vulkaan tot uitbarsting. Alle pijlen richten zich op wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie), die geen andere mogelijkheid ziet dan op te stappen. Reconstructie van een wethouderschap dat slechts 2,5 jaar duurde.
 3. Akkerbouwer uit Swifterbant gaat tot laatste snik door met strijd tegen vervangen windmolen (terwijl hij eerst voor was)
  PREMIUM

  Akkerbou­wer uit Swifter­bant gaat tot laatste snik door met strijd tegen vervangen windmolen (terwijl hij eerst voor was)

  Peter van Dorsser uit Swifterbant tekende enkele jaren terug voor het vervangen van een windmolen op zijn land bij een boerderij aan de Visvijverweg, maar heeft daar veel spijt van. Met een nieuw kort geding - de derde gang naar de rechtbank in nog geen jaar tijd - hoopte hij dinsdag de sloop van een oude windmolen op zijn land te voorkomen. De windmolen moet volgende week weg zijn. Van Dorsser weigert echter. ,,Ik ga door tot het bittere eind.”

Flevoland