Volledig scherm
Aat de Jonge, die opstapt als burgemeester van Dronten. © Archief Freddy Schinkel

Nieuwe burgemeester Dronten moet benaderbaar en betrokken zijn

Benaderbaar, betrokken, daadkrachtig. Aan deze eigenschappen moet de nieuwe burgemeester van Dronten voldoen, vinden de inwoners.

Dat blijkt althans uit een enquête die de gemeente heeft gehouden. Bijna 1300 Drontenaren hebben meegedaan. Het onderzoek bestond uit tien stellingen en een open vraag: 'Als ik denk aan de nieuwe burgemeester van Dronten dan zie ik iemand die...' Benaderbaar scoort hier het hoogst. Gevolgd door betrokken. Verder moet de opvolger van Aat de Jonge daadkrachtig zijn, vernieuwend en weten wat er speelt in de samenleving. 

Draagvlak

Uit de stellingen blijkt dat inwoners vinden dat hij of zij vooral draagvlak moet zien te vinden. Lastiger vinden de deelnemers het om te kiezen tussen een burgemeester die de grenzen bewaakt of juist opzoekt. Dat geldt ook voor de keuze tussen ervaring of ambitie. De vertrouwenscommissie gebruikt de uitkomst van de enquête bij het opstellen van de profielschets. Die wordt op 1 november aangeboden aan Commissaris van de Koning Leen Verbeek. 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland