Volledig scherm
Gebben (midden) presenteerde zich eerder dit jaar in Dronten. Links zijn vrouw Sanne, rechts voorzitter Paul Vermast van de vertrouwenscommissie. © Mischa Massink

Nieuwe burgemeester Dronten op 14 juni geïnstalleerd

Nog krap een maand en Dronten heeft een nieuwe burgemeester. Jean Paul Gebben (VVD) wordt vrijdagmiddag 14 juni geïnstalleerd.  

Na een korte periode als waarnemend burgemeester in Losser, biedt het nieuwe land een nieuwe kans voor de geboren Tukker. Dat zei hij eerder dit jaar tegen deze krant. Dronten past bij hem, zei Gebben. De ‘plattelandsgemeente met kernen’ geeft hem ‘het goede gevoel’. Gebben was eerder burgemeester van Renkum. Hij stapte stapte daar in 2016 op nadat hij dronken was betrapt in Arnhem, op een avond dat hij piketdienst had. 

Gedicht 

Commissaris Leen Verbeek zal hem installeren. Namens de vertrouwenscommissie zal raadslid Paul Vermast het woord voeren, ook loco-burgemeester Ton van Amerongen zal Gebben toespreken. Net als burgemeester Ina Adema van Lelystad namens de burgemeesterskring Flevoland. Stadsdichter Esam al Wasete leest een gedicht voor. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker, die vorig jaar Aat de Jonge verving, neemt in de raadsvergadering van 22 mei afscheid van Dronten.  

Flevoland