Volledig scherm
Brenda Berghorst is nu de beoogde nummer een op de lijst.

Nieuwe lijsttrekker CDA Dronten

Jan Klopman van CDA Dronten heeft zich teruggetrokken als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Raadslid Brenda Berghorst is nu de beoogde nummer een op de lijst. 

Klopman is zwaar teleurgesteld in de gemeenteraad, verklaart hij zijn besluit. ,,In steek mijn tijd 100.000 keer liever in mijn nieuwe bedrijf.'' De raad, los van het CDA en de SP, stelde onlangs dat er geen bestuurscrisis is in Dronten. Het CDA denkt van wel en wil laten onderzoeken of er iets mis is. Immers, waarom zijn de CDA-wethouders Dirk Minne Vis en Nico Verlaan dan zo plotseling opgestapt? 

Vis staat als 30ste op de voorlopige lijst, die maandagavond wordt vastgesteld door de CDA-leden. Onduidelijk is of hij weer beschikbaar is voor het wethouderschap. En of er andere kandidaten zijn voor het dagelijks gemeentebestuur. ,,Daar zeggen we tot de  verkiezingen niks over'', zegt voorzitter Hans Bosvelt van CDA Dronten. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Flevoland