Volledig scherm
Het veldje aan de Ecu met op de achtergrond de volkstuinen © Google Street View

Nieuwe poging voor tehuis voor dementerende ouderen in Dronten

Zorginstelling Coloriet en ontwikkelaar Coresta willen een woonzorgcomplex bouwen voor dementerende ouderen aan de Ecu in Dronten. Beide partijen hadden in 2015 nog de Giekstraat op het oog, maar dat kwam niet van de grond. 

Na een haalbaarheidsonderzoek voor deze locatie bleef het stil. ,,De Giekstraat bleek niet geschikt’’, zegt wethouder Peter van Bergen. Zo is er te weinig ruimte voor wat Coloriet en Coresta, actief op het gebied van ‘maatschappelijk vastgoed’, van plan zijn. Ook De Boeg in Dronten is bekeken, aldus Van Bergen, maar deze plek bleek eveneens niet haalbaar. Aan de Giekstraat staat inmiddels een complex van Amado Zorg, ook voor dementerende ouderen. 

Volkstuinen

Nu is een grasveld aan de Ecu in Dronten-West in beeld bij Coloriet en Coresta. De gemeente is akkoord, beide partijen werken de plannen uit. Omwonenden en gebruikers van de naastliggende volkstuinen zijn enkele weken geleden op de hoogte gebracht van de plannen tijdens een informatiebijeenkomst. ,,Ze zijn blij dat ze zo vroeg worden meegenomen’’, zegt Van Bergen. Voor de bouw van het woonzorgcomplex zal een trapveldje moeten wijken. Mogelijk krijgt dat een andere plek, aldus de wethouder.   

Hoeveel mensen in het complex komen te wonen, is nog niet bekend. Naast een hoofdgebouw zullen er patiowoningen rondom komen. Voor ouderen die zichzelf nog iets beter kunnen redden. Zij kunnen aanspraak maken op de zorg van Coloriet. De woningen zijn bedoeld voor mensen met een modaal inkomen en hoger. Als alles meezit, kan de bouw in de eerste helft van 2021 beginnen, zegt Van Bergen.   

Flevoland