Nieuwe studenten laten zich verhuren als biggen in Dronten

VideoHet is de eerste week van het nieuwe schooljaar. Dus worden kersverse studenten van de Aeres Hogeschool in Dronten geveild op de biggenmarkt.

,,Of zal ik er nog twee kopen'', vraagt wortelkweekster Eef Knook zich hardop af. Zojuist heeft ze op de 'biggenmarkt' van de Agrarische Hogeschool Dronten (Aeres) vier eerstejaars studenten aangeschaft, die een dag lang het onkruid tussen de wortels vandaan gaan halen. Het is wel veel onkruid, weet de wortelkweekster. ,,Maar ik had 150 afgesproken, ik heb er nu vier voor honderd en zestig euro.'' 

  1. Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcentrum Dronten
    PREMIUM

    Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcen­trum Dronten

    Een goed gesprek, volgende week, moet de lucht klaren tussen de Stichting DOES en het gemeentebestuur van Dronten. De verhoudingen zijn onder druk komen te staan door de commotie over het besluit van DOES om de bijdrage aan de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas te schrappen. In een open brief betichten stichtingsbestuur en winkeliersvereniging Suydersee de gemeente er van te hebben bijgedragen aan een beeldvorming die ‘pertinent onjuist en onnodig beschadigend’ is.

Flevoland