Volledig scherm
Noek Pouw wordt de nieuwe directeur-bestuurder van OFW in Dronten. © OFW

Noek Pouw nieuwe baas woningcorporatie OFW in Dronten

Noek Pouw wordt per 1 april de nieuwe baas van woningcorporatie Oost-Flevoland Woondiensten in Dronten. Hij volgt directeur-bestuurder Truus Sweringa op, die vorig jaar al aankondigde met pensioen te gaan, na een dienstverband van 23 jaar.

De selectiecommissie heeft unaniem gekozen voor Pouw, mede omdat ‘hij naast zijn kennis en ervaring ook heeft laten zien mensen te kunnen raken’. „Met Noek halen wij de ideale mix in huis van zakelijkheid en mensgerichtheid’’, zegt Marjo Visser, voorzitter van de Raad van Commissarisen. „Dat is precies wat nodig is in de nieuwe fase van OFW.’’

Strategie

Op dit moment is de nieuwe topman nog werkzaam bij de woningcorporatie Ymere in Amsterdam. Daar is hij als teamleider Strategie en Beleid onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van een nieuw sturingsmodel. Daarvoor werkte hij in een vergelijkbare functie bij de landelijke studentenhuisvester DUWO. 

In zijn vorige functies heeft Pouw veel ervaring opgedaan met veranderingstrajecten. Dat sluit volgens de RvC van OFW goed aan bij de wens van de Drontense corporatie om verdere stappen te zetten in de richting van adequate bedrijfsvoering en dienstverlening.

Duurzame koers

Pouw zelf is blij met zijn benoeming en geeft aan de duurzame koers van zijn voorgangster te willen voortzetten. „Het is belangrijk om niet alles tegelijk en te veel te willen, maar juist om er voor te zorgen dat je de dingen die je doet goed doet. Met aandacht en oog voor de toekomst’’, stelt Pouw.

Flevoland