Het brugdeel is in november al geplaatst. Linksonder op de foto is goed te zien hoe de Drontermeerdijk/N306 'dood loopt' op de werkzaamheden.
Volledig scherm
Het brugdeel is in november al geplaatst. Linksonder op de foto is goed te zien hoe de Drontermeerdijk/N306 'dood loopt' op de werkzaamheden. © Foto Freddy Schinkel

Omleiding bij Roggebotsluis tussen Dronten en Kampen aangepast om sluipverkeer tegen te gaan

De omleidingsroutes rondom de Roggebotsluis tussen Dronten en Kampen zijn veranderd om sluipverkeer uit te bannen. Vanwege de aanleg van de nieuwe brug en weg kan verkeer vanuit (en naar) Elburg sinds afgelopen najaar de rotonde niet meer bereiken. De bedachte omleiding is ook echt omrijden, dus werd weinig gebruikt.

1 reactie

  • Peter Bastiaan

    2 maanden geleden
    Het had zo simpel kunnen zijn. In het midden van de Hondweg en Oudebosweg twee betonblokken en duidelijk aangeven dat het van beide richtingen doodlopend is (uitgezonderd fietsers). Dan zien navigatiesystemen als Google Maps en Waze dit ook niet meer als snellere route en rijden er geen auto's meer die er niet horen. Probleem nu is dat navigatie de Hondweg ziet als snellere route -wat het ook is- en je er gewoon langs word geleid omdat je er ook langs kunt en mag gaan.