Volledig scherm
Het gemeentehuis in Dronten © Freddy Schinkel

Oud-wethouder Dronten pleit voor nieuwbouw gemeentehuis

Oud-wethouder Wim Smit (CDA) in Dronten vraagt zich af waarom de gemeente een ‘exorbitant hoog’ bedrag wil uittrekken voor de renovatie van het gemeentehuis. Waarom geen nieuwbouw, oppert hij. 

Hij was 17 jaar raadslid en 7,5 jaar wethouder en heeft zich na zijn afscheid van de gemeente in 2001 niet meer met de politiek bemoeid. Tot nu. Smit verbaast zich over de grondige renovatie  van het gemeentehuis die Dronten heeft aangekondigd (kosten: bijna 25 miljoen euro). En met hem ‘anderen uit de samenleving’, schrijft hij in een brief aan de raad. Smit moet het kwijt: ‘Waarom dan toch renovatie? Is de locatie (het gemeentehuis van Dronten ligt in het hart van het dorp) zó belangrijk?’

‘Beter en goedkoper’

Veel mensen vinden de kosten voor de klus ‘exorbitant hoog’, aldus Smit. ‘Men vraagt zich af of nieuwbouw niet beter en goedkoper kan’. Er zijn genoeg voorbeelden van gemeentehuizen die niet meer in het hart van een dorp of stad liggen, geeft hij aan. Hij komt met vier alternatieve locaties: De Noord, het voormalige tuincentrum De Boeg, een plekje tussen De Wissel en De Oost en het Hanzekwartier. Bij nieuwbouw elders komen er parkeerplaatsen bij in het centrum, aldus Smit. En het scheelt het tijdelijke verplaatsen van ambtenaren.  De oud-wethouder wenst de raad ‘veel wijsheid’ toe.      

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland