Volledig scherm
© Eldridge Pentury

'Penningmeester CDA nam duizenden euro's weg'

DRONTEN - De penningmeester van het CDA in Dronten heeft enkele tienduizenden euro's verduisterd. Dat meldt het partijbestuur in een vertrouwelijke mail aan leden.

Het gaat om een eerste inschatting van de schade. De partij deed vrijdag aangifte tegen de man. Hij is uit zijn functie ontheven. De politie doet onderzoek naar de omvang en duur van de zaak. Volgens bronnen binnen de partij en in de omgeving van de man gaat achter de diefstal een groot persoonlijk drama schuil. Het gaat niet goed met hem. Hij is zwaar overspannen en heeft daarvoor hulp gezocht.

Boekhouder
Het CDA gaat de leden binnenkort uitnodigen om over 'de ontstane situatie' te praten, kondigt het bestuur aan.De verdachte penningmeester was sinds 2014 voorzitter van duivenorganisatie Friesland '96. Hij legde die functie onlangs plotseling neer. Volgens een bericht op de website van Friesland '96 omdat hij 'ernstig overspannen' is. Beroepsmatig was de man werkzaam als boekhouder. Met zijn eenmanszaak verzorgt hij de complete boekhouding van kleine ondernemingen.

Flevoland