Suit Up! zorgt voor een feestje op de openingsavond van de Meerpaaldagen.
Volledig scherm
Suit Up! zorgt voor een feestje op de openingsavond van de Meerpaaldagen. © Foto Freddy Schinkel

Plaatselijke helden zorgen voor feestje op Meerpaaldagen

Hoe houdt het weer zich? Deze vraag hield de organisatie van de Meerpaaldagen donderdag in de greep. Het viel mee, de 27ste editie van het uit de kluiten gewassen dorpsfeest is volgens schema van start gegaan.

De plaatselijke helden van Suit Up! zorgden voor het eerste feestje in de grote tent op het Meerpaalplein. Deze, de naam zegt het al, in pakken gestoken coverband kreeg het groeiende aantal bezoekers prima in beweging. Ze grapten het laatst al in een interview: Waylon, de hoofdact van de avond, is eigenlijk het naprogramma.

Regenbuien

Ondertussen hield de organisatie nauwlettend het weerbericht in de gaten, zoals dat de hele dag al gebeurde. Er waren al regenbuien over Dronten getrokken, maar de verwachte windstoten bleven achterwege - in elk geval tot tien uur. ,,We bekijken de situatie om het half uur'', zei woordvoerster Jolanda Scholen rond kwart over negen. ,,We houden het goed in de gaten.''

De Meerpaaldagen duren tot en met zaterdag en concentreren zich zoals vanouds op het grote plein. Andere bekende artiesten die optreden zijn Stef Ekkel en oud-Drontenaar Paul de Munnik (vrijdag) en Peter Beense en Brace op zaterdag. Tot voor kort was het nog de vraag of er genoeg vrijwilligers zouden zijn, maar met zo'n 100 medewerkers is de bezetting op orde. ,,Maar mochten mensen zich vervelen dit weekend dan kunnen ze zich melden'', zegt Scholten. 

Flevoland