Impressie van de nieuwe plannen voor Ketelhaven.
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe plannen voor Ketelhaven. © Archikon

Plannen Ketelhaven 'megalomaan'

De buitendijkse bouwplannen in Ketelhaven zijn 'megalomaan', vindt Paul Vermast van GroenLinks. 'Mooie plannen om van te dromen, maar de meeste dromen blijken bedrog'. 

Volgens Vermast dreigt Ketelhaven een tweede Zuiderzee op Zuid te worden. Laatstgenoemde luxe appartementencomplex bij Biddinghuizen liep niet goed, waarop de gemeente - na een juridische strijd met de provincie - er permanent wonen mogelijk maakte. Als de 60 appartementen op de kade in Ketelhaven niet te slijten zijn, dreigt eenzelfde scenario in Ketelhaven, waarschuwt Vermast op zijn website. 'Dat precedent is immers geschapen'. Ook verstoren de buitendijkse plannen de natuur, meent hij. 

Boulevard 

Ontwikkelaar Zuider Zee Development wil niet alleen appartementen bouwen op de kade, maar ook de jachthaven uitbreiden en er een boulevard op aanleggen. Een nieuwe versie van een plan dat tien jaar geleden ook al werd gepresenteerd, maar niet van de grond kwam. Terecht, stelt Vermast.    

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland