Volledig scherm
Impressie van de nieuwe plannen voor Ketelhaven. © Archikon

Plannen Ketelhaven 'megalomaan'

De buitendijkse bouwplannen in Ketelhaven zijn 'megalomaan', vindt Paul Vermast van GroenLinks. 'Mooie plannen om van te dromen, maar de meeste dromen blijken bedrog'. 

Volgens Vermast dreigt Ketelhaven een tweede Zuiderzee op Zuid te worden. Laatstgenoemde luxe appartementencomplex bij Biddinghuizen liep niet goed, waarop de gemeente - na een juridische strijd met de provincie - er permanent wonen mogelijk maakte. Als de 60 appartementen op de kade in Ketelhaven niet te slijten zijn, dreigt eenzelfde scenario in Ketelhaven, waarschuwt Vermast op zijn website. 'Dat precedent is immers geschapen'. Ook verstoren de buitendijkse plannen de natuur, meent hij. 

Boulevard 

Ontwikkelaar Zuider Zee Development wil niet alleen appartementen bouwen op de kade, maar ook de jachthaven uitbreiden en er een boulevard op aanleggen. Een nieuwe versie van een plan dat tien jaar geleden ook al werd gepresenteerd, maar niet van de grond kwam. Terecht, stelt Vermast.    

  1. Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcentrum Dronten
    PREMIUM

    Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcen­trum Dronten

    Een goed gesprek, volgende week, moet de lucht klaren tussen de Stichting DOES en het gemeentebestuur van Dronten. De verhoudingen zijn onder druk komen te staan door de commotie over het besluit van DOES om de bijdrage aan de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas te schrappen. In een open brief betichten stichtingsbestuur en winkeliersvereniging Suydersee de gemeente er van te hebben bijgedragen aan een beeldvorming die ‘pertinent onjuist en onnodig beschadigend’ is.

Flevoland