Volledig scherm
Impressie van de nieuwe plannen voor Ketelhaven. © Archikon

Plannen Ketelhaven 'megalomaan'

De buitendijkse bouwplannen in Ketelhaven zijn 'megalomaan', vindt Paul Vermast van GroenLinks. 'Mooie plannen om van te dromen, maar de meeste dromen blijken bedrog'. 

Volgens Vermast dreigt Ketelhaven een tweede Zuiderzee op Zuid te worden. Laatstgenoemde luxe appartementencomplex bij Biddinghuizen liep niet goed, waarop de gemeente - na een juridische strijd met de provincie - er permanent wonen mogelijk maakte. Als de 60 appartementen op de kade in Ketelhaven niet te slijten zijn, dreigt eenzelfde scenario in Ketelhaven, waarschuwt Vermast op zijn website. 'Dat precedent is immers geschapen'. Ook verstoren de buitendijkse plannen de natuur, meent hij. 

Boulevard 

Ontwikkelaar Zuider Zee Development wil niet alleen appartementen bouwen op de kade, maar ook de jachthaven uitbreiden en er een boulevard op aanleggen. Een nieuwe versie van een plan dat tien jaar geleden ook al werd gepresenteerd, maar niet van de grond kwam. Terecht, stelt Vermast.    

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Flevoland