Volledig scherm
Bussen spuitverf. © Venema Media

Politie Dronten vat graffitispuiters in de kraag

De politie heeft in het holst van de nacht twee graffitispuiters aangehouden op de Elandweg in Dronten. Mogelijk heeft het duo op meerdere plekken in de regio toegeslagen.

De agenten zagen woensdagnacht in de verte het lichtschijnsel van zaklampen en besloten een kijkje te nemen. Ze betrapten de graffitispuiters op heterdaad en troffen ook daarbij ook een ‘tag’ aan. Dat is een merknaam die graffitispuiters onder hun werk plaatsen.

Mogelijk hebben de daders meer graffiti gespoten op andere plaatsen. De politie vraagt burgers of zij de tag mogelijk ergens anders ook hebben gezien.  Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland