Volledig scherm
Asbest in en op oude loodsen in industrieterrein Spelwijk in Swifterbant. De Asbestpanden staan dicht bij woningen en zijn gemakkelijk toegankelijk. De gemeenteraad van Dronten is bezorgd.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 050618 © Foto Freddy Schinkel

Politie: 'Slooploodsen Swifterbant zijn gevaarlijk'

In de slooploodsen in Swifterbant is het gevaarlijk. Daarvoor waarschuwt de politie op Facebook: 'Het is er donker en er bevinden zich vele scherpe delen en onbeschermde hoogtes waar men af kan vallen'.

De loodsen aan de Industrieweg zijn in de buurt een bron van ergernis. Er zit asbest in en vandalen vermaken zich er prima. Dat weet ook de politie: 'In de afgelopen maanden is dit meermaals geconstateerd, en werd na contact met de eigenaar het pand elke keer weer afgesloten'. 

Strafbaar

Toch blijven jongeren het pand binnendringen. 'Het is strafbaar om dit pand of het sloopterrein te betreden', waarschuwt de politie. 'Bij constatering wordt geverbaliseerd'. De politie roept ouders op om met hun kinderen te praten over de gevaren van de loods. 'Dan hoeven wij dit niet te doen'.

De politiek in de gemeente Dronten zit met de kwestie in de maag. Vorige week ontving de gemeenteraad drie 'alarmerende' inspectierapporten over het asbest in het pand. PvdA, SP en GroenLinks drongen aan op snelle maatregelen. Volgens burgemeester Aat de Jonge is er geen gevaar. Althans, de Omgevingdienst 'heeft het gebied vrijgegeven' na een inspectie. ,,Op dit moment worden geen overtredingen geconstateerd", zei hij vorige week.

Flevoland