Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Politiek blij, eindelijk kan Swifterbant uitbreiden

'Ongelooflijk blij' is de politiek in Dronten dat na lang zoeken eindelijk een locatie is gevonden voor woningbouw in Swifterbant. Maar zijn de dorpsbewoners wel zo blij met de Bisonweg? 

PvdA-raadslid Suzanne Stoop is daar 'niet van overtuigd', zei ze donderdagavond in de raadsvergadering. Zij heeft signalen ontvangen, bijvoorbeeld tijdens de verkiezingscampagne in Swifterbant, dat niet alle dorpelingen enthousiast zijn over de Bisonweg. Bovendien wordt in het rapport van de bewonersgroep ook bedrijventerrein Spelwijk veelvuldig aangewezen, zei ze. 

Onenigheid

Deze bewonersgroep is vorig jaar in het leven geroepen om een plek voor woningbouw te zoeken. De gemeente besloot hiertoe nadat er onenigheid was geweest over een andere voorgenomen locatie. Begin dit jaar presenteerde de bewonersgroep haar advies: de Bisonweg in Swifterbant-Zuid moet het worden. Hier is ruimte voor 800 woningen. De raad besloot donderdagavond het zogeheten voorkeursrecht op deze  plek los te laten. Daarmee zijn de gronden gereserveerd en kunnen speculanten er niet meer tussen komen. 

Quote

Zitten we hiermee vast aan de Bisonweg?

Suzanne Stoop

In juni gaat de raad in debat over de vraag of de Bisonweg de juiste locatie is. En dan komen ook de eventuele bezwaren aan de orde. Rare volgorde eigenlijk, zei Lazise Hillebregt (D66). ,,Zitten we hiermee vast aan de Bisonweg?'' wilde Stoop weten. Dat niet, zei wethouder Peter van Bergen. Als er toch een andere uitbreidingslocatie uit de bus rolt dan vervalt het voorkeursrecht. De meeste raadsleden zijn overigens opgelucht dat er ruimte is om Swifterbant uit te breiden. ,,We zijn hier ongelooflijk blij mee''', zei Paul Vermast (GroenLinks). 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland