Patryk (links) en Grzegorz
Volledig scherm
PREMIUM
Patryk (links) en Grzegorz © Stichting Safehouses

Pools homostel ‘weggepest’ uit Dronten: ‘We konden er niet meer tegen’

Ze zochten het geluk in Nederland, maar hun verblijf in Dronten werd een ‘nachtmerrie’. Het Poolse homostel Patryk en Grzegorz werd maandenlang gepest en uitgescholden op het werk. ,,We konden er niet meer tegen.’’ 

 1. Akkerbouwer uit Swifterbant gaat tot laatste snik door met strijd tegen vervangen windmolen (terwijl hij eerst voor was)
  PREMIUM

  Akkerbou­wer uit Swifter­bant gaat tot laatste snik door met strijd tegen vervangen windmolen (terwijl hij eerst voor was)

  Peter van Dorsser uit Swifterbant tekende enkele jaren terug voor het vervangen van een windmolen op zijn land bij een boerderij aan de Visvijverweg, maar heeft daar veel spijt van. Met een nieuw kort geding - de derde gang naar de rechtbank in nog geen jaar tijd - hoopte hij dinsdag de sloop van een oude windmolen op zijn land te voorkomen. De windmolen moet volgende week weg zijn. Van Dorsser weigert echter. ,,Ik ga door tot het bittere eind.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Flevoland