Patryk (links) en Grzegorz
Volledig scherm
PREMIUM
Patryk (links) en Grzegorz © Stichting Safehouses

Pools homostel ‘weggepest’ uit Dronten: ‘We konden er niet meer tegen’

Ze zochten het geluk in Nederland, maar hun verblijf in Dronten werd een ‘nachtmerrie’. Het Poolse homostel Patryk en Grzegorz werd maandenlang gepest en uitgescholden op het werk. ,,We konden er niet meer tegen.’’ 

 1. Hoe Lowlands ooit aan de neus van Deventer voorbijging: ‘Het risico op overstromingen was te groot’
  PREMIUM

  Hoe Lowlands ooit aan de neus van Deventer voorbij­ging: ‘Het risico op overstro­min­gen was te groot’

  Als een hardnekkig virus niet anderhalf jaar geleden het land was binnengedenderd, waren dit weekeinde tienduizenden muziekfans uit hun dak gegaan op Lowlands in Biddinghuizen. Dat had ook maar zo Deventer kunnen zijn geweest. Want een kleine 30 jaar geleden was het Worpplantsoen - plus omliggende weilanden - de enige andere potentiële Lowlands-locatie. Reconstructie van een kortstondige muzikale flirt.
 2. SwifterwinT is het zat en haalt windmolen van boer uit Swifterbant weg ondanks hoger beroep
  PREMIUM

  Swifter­winT is het zat en haalt windmolen van boer uit Swifter­bant weg ondanks hoger beroep

  Windmolencollectief SwifterwinT wacht niet met het weghalen van een windmolen van het terrein van Peter van Dorsser. De akkerbouwer uit Swifterbant verzet zich hevig tegen het weghalen en plaatsing van een nieuwe windmolen op zijn terrein en gaat in hoger beroep tegen een voor hem negatieve uitspraak. SwifterwinT is het zat en heeft daarom de stroom van zijn windmolen laten afhalen.

Flevoland