Volledig scherm
Rob Kemps, het gezicht van de Snollebollekes, tijdens een optreden van deze feestact. © ANP

Populaire Snollebollekes komen naar Dronten, ‘We hebben ze vorig jaar al geboekt’

De razend populaire Snollebollekes komen dit jaar naar de Meerpaaldagen (8-10 augustus) in Dronten. Boodschap van de organisatie: ,,Kom op tijd’’. 

De Brabantse feestact verkocht dit jaar twee keer de GelreDome in Arnhem uit. De 30.000 kaarten voor het eerste concert waren in krap 1,5 uur weg. Het tweede concert was nog sneller uitverkocht. Het leverde de Snollebollekes een tegel in de ‘Walk of Fame’ voor het stadion op. Van de drie concerten die voor 2020 zijn aangekondigd in de GelreDome, zijn er al twee uitverkocht.

Quote

Als ik ze nu had willen boeken, konden we ze nooit betalen

Joop Smeenk, ProDronten

Hoe krijgt ProDronten het voor elkaar om deze act voor de Meerpaaldagen te boeken? ,,We hebben ze bijna een jaar geleden al vastgelegd’’, zegt voorzitter Joop Smeenk nuchter. ,,Als ik ze nu had willen boeken, konden we ze nooit betalen.’’ ProDronten is door meerdere mensen getipt over de Snollebollekes, aldus Smeenk. ,,Zo gaat dat meestal’’. 

Buitenkansje

De kans bestaat dat Dronten wordt overlopen door fans. Het is een buitenkansje, de Meerpaaldagen zijn immers gratis. Smeenk wijst erop dat het Meerpaalplein van 8 tot en met 10 augustus een evenemententerrein is waarvoor een maximum aantal bezoekers geldt. ,,Kom op tijd, zou ik zeggen. Want vol is vol’'.        

Snollebollekes is opgericht door cabaretier Rob Kemps, bekend van het tv-programma Lama Gezocht en de dj’s Jurjen Gofers en Maurice Huismans. Kemps beschrijft de muziek als ‘een combinatie van moderne sound met hoempapa’. De ‘drang naar ongedwongenheid’ is een belangrijke oorzaak voor het succes, zei de Arnhemse muziekschrijver en producent Emile Hartkamp (verantwoordelijk voor hits van Frans Bauer en Koos Alberts) eerder tegen deze krant. ,,Er is veel rommel en ellende in de wereld. Snollebollekes is een perfecte tegenhanger. Het is vrolijk. Je kunt even ongedwongen uit je dak gaan en no-nonsense knallen. Zonder na te denken over teksten.’’

Flevoland