Koning Willem-Alexander en koningin Maxima arriveren bij het Paleis op de Dam voor het Corps Diplomatique diner. Foto ter illustratie
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima arriveren bij het Paleis op de Dam voor het Corps Diplomatique diner. Foto ter illustratie © ANP

Preventief fouilleren bij koninklijk bezoek in Dronten

Mensen die op 29 juni een glimp hopen op te vangen van het koninklijk paar in Dronten, kunnen preventief worden gefouilleerd. De gemeente wil hiertoe een zogeheten veiligheidsgebied in het leven roepen. In een speciale gemeenteraadsvergadering zal de politiek hier op 15 juni een besluit over nemen. 

Willem-Alexander en Máxima brengen op 29 juni een bezoek aan Urk, Nagele en Dronten, waar ze een kijkje nemen bij het gloednieuwe bedrijf Fresh-Care en in De Meerpaal. Om de veiligheid van zowel bezoek als publiek te garanderen, wil de politie mensen preventief kunnen fouilleren. Daarvoor is een veiligheidsgebied nodig, waarvoor de gemeenteraad het sein op groen moet zetten. 

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland