Processierups krijgt vaste gasten gesloten eilandje in Veluwemeer niet van hun plek

videoDe vaste bezoekers van het eiland Pierland zijn dolblij dat ze weer naar 'hun’ paradijsje kunnen komen. Het eiland was maandag op slot gegooid vanwege de enorme overlast van de eikenprocessierups. Gelukkig konden de gasten  afgelopen vrijdag weer terugkeren.

,,Wij kwamen hier vrijdag aan, en we wisten niet eens dat het dicht had gezeten’’, vertelt Edsard Nusz. Met zijn vrouw Marieke en hun hondje zijn ze in hun jachtje Aloha over komen varen vanuit Zeewolde. Het echtpaar woont in Beekbergen, maar kan zich geen leven voorstellen zonder (bijna) wekelijkse bezoekjes aan Pierland.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland