Volledig scherm
© Thinkstock

Proef met mini-windmolens in Dronten

DRONTEN - Het is een alternatief voor zonne-panelen op het dak: een mini-windmolen in de tuin. Maar geeft dat geen overlast voor de buren? De gemeente Dronten begint een proef.

Meerdere particulieren en ondernemers hebben de afgelopen jaren bij de gemeente aangeklopt om een mini-windmolen te mogen plaatsen. Ze vragen om een plekje binnen de bebouwde kom - en dat is het probleem. Beleid is hier namelijk niet voor, in tegenstelling tot voor de grote jongens in het buitengebied.

Dronten wil er een proef op loslaten. Om te kijken hoe dat is, een mini-windmolen binnen de dorpsgrens. Maken ze lawaai, passen ze bij een woning of bedrijf? Dat zijn enkele vragen waarop een antwoord moet komen.
Een aanvrager uit de kern Dronten krijgt de primeur, kondigt wethouder Nico Verlaan aan. „Dit is een pionier, dit past bij ons gebied.” Waar de kleine turbine komt te staan, kan hij nog niet zeggen, het project staat nog in de kinderschoenen. Vrijwel zeker is dat de proef volgend jaar zal plaatsvinden.

  1. Raadsfracties over vertrek wethouders: CDA laat inwoners Dronten vallen

    Raadsfracties over vertrek wethouders: CDA laat inwoners Dronten vallen

    In een eerste reactie op het ingediende ontslag van Dirk Minne Vis en Nico Verlaan staat het college vooral stil bij het 'persoonlijk drama dat dit voor de vertrokken wethouders moet zijn'. ,,Het college verstaat de woorden van Nico Verlaan over de verschillen van bestuursstijl. Er is veel tijd en energie geïnvesteerd in elkaar. Dat dit desondanks heeft geleid tot het indienen van ontslag is een afweging die wethouders zelf maken."

Flevoland