Hakim Ziyech verlaat Ajax en gaat voetballen bij de Engelse topclub Chelsea. Hoogstwaarschijnlijk zal zijn jeugdclub financieel profiteren van de miljoenentransfer.
Volledig scherm
PREMIUM
Hakim Ziyech verlaat Ajax en gaat voetballen bij de Engelse topclub Chelsea. Hoogstwaarschijnlijk zal zijn jeugdclub financieel profiteren van de miljoenentransfer. © BSR/SOCCRATES

Profiteren amateurclubs uit Dronten van Chelsea-miljoenentransfer Hakim Ziyech?

Met de aanstaande miljoenentransfer van geboren Drontenaar Hakim Ziyech naar Chelsea overheerst trots bij de twee amateurclubs waar hij in zijn jeugd jarenlang voetbalde. Eén van de twee clubs, ASV Dronten, lijkt een financieel slaatje te slaan uit de transfer. De andere, Reaal Dronten, dreigt wrang genoeg met lege handen achter te blijven.

Vandaag werd bekend dat Ajax een akkoord heeft bereikt met Chelsea over de overstap van Ziyech komende zomer. De transfersom die de Engelse topclub heeft betaald, ligt naar verluidt tussen de 40 en 45 miljoen euro.

Zijn broertje Hicham Ziyech is trots op de transfer van Hakim, maar weet officieel nog van niets. ,,Ik verneem het allemaal uit de media. Hij heeft mij niet gebeld. Als het straks zover is ga ik vast op bezoek in Londen om naar hem te kijken.”

Flevoland