Volledig scherm
PREMIUM
© Freddy Schinkel

'Puinhoop', 'onnozel', 'stuitend': CDA staat er alleen voor in Dronten

Het CDA in Dronten staat er helemaal alleen voor na het opstappen van haar twee wethouders. De rest van de gemeenteraad trekt de handen af van de partij en spreekt van een 'onherstelbare breuk in de coalitie'. ,,Het CDA heeft er een grote puinhoop van gemaakt.'' 

Quote

Te onnozel voor woorden

GroenLinks
Quote

Een grote puinhoop van gemaakt

VVD

Zichtbaar aangeslagen verlaat CDA-fractievoorzitter Jan Klopman donderdagavond de raadszaal. Snoeihard is zijn partij aangepakt door de andere fracties. Een zeldzaam grimmige vertoning in Dronten. Het CDA heeft er een grote puinhoop van gemaakt, betoogt de VVD. De partij heeft zich 'te onnozel  voor woorden' gedragen, schampert GroenLinks. En het gebrek aan zelfreflectie is 'stuitend', doet Leefbaar Dronten er een schepje bovenop. Het CDA-bolwerk dat Dronten decennia was, is van alle kanten onder vuur genomen. De ooit zo stevige muur afgebrokkeld. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Flevoland