Volledig scherm
Het gemeentehuis aan het Meerpaalplein in Dronten. © Foto Freddy Schinkel

PvdA Dronten: ‘Raad laat zich in pak naaien’

De voorbereiding van de grote renovatie van het gemeentehuis in Dronten is een ‘aanfluiting’. Dat vindt de PvdA. ,,De raad laat zich in een pak naaien.’’  

Als enige van de 8 fracties heeft de PvdA geen zitting genomen in een werkgroep die samen met de gemeente meerdere scenario's van de verbouwing heeft uitgewerkt. De raad vroeg daar vorig jaar om, de politiek wilde iets te kiezen hebben. Ook werd de kleine 25 miljoen euro die het college voor de facelift wilde uittrekken erg fors gevonden. 

Vrijheid

Door mee te praten in de werkgroep kun je het plan niet meer in alle vrijheid beoordelen, meldt de PvdA. ‘De gemeenteraad laat zich in het pak naaien'. En: ‘De raad vroeg om een voorstel à la carte zodat er echt wat te kiezen viel, maar dit heeft meer weg van een snelle hap’. Al met al is het proces een ‘aanfluiting’, vindt de partij.  

'Valse start’

Ook oud-wethouder Wim Smit (CDA) trekt weer aan de bel. Hij pleitte eerder in een brief aan de raad om nieuwbouw op een andere plek in Dronten te onderzoeken. ‘Inmiddels begrijp ik uit de stukken (...) dat pleiten voor onderzoek naar alternatieven u niet zal vermurwen’, schrijft hij in een tweede brief. ‘Een gemiste kans. De start is helaas een valse start’. 

Flevoland