Dronten neemt voor de verbouwing van de raadszaal in het gemeentehuis die van Assen en Hoogeveen als voorbeeld.
Volledig scherm
Dronten neemt voor de verbouwing van de raadszaal in het gemeentehuis die van Assen en Hoogeveen als voorbeeld. © Freddy Schinkel

Raad Dronten kan ‘spelen’ met 3,5 miljoen voor gemeentehuis

Op de totale kosten voor de verbouwing van het gemeentehuis in Dronten kan door de gemeenteraad maar beperkt invloed worden uitgeoefend. Dat blijkt uit een notitie van burgemeester en wethouders, die donderdagavond door de raadscommissie wordt besproken.

Ongeveer een kwart van het totale investeringskrediet van 20,7 miljoen euro bestaat uit posten die niet beïnvloedbaar zijn. Op de resterende 15,7 miljoen kan de gemeenteraad ‘spelen’ met maximaal 3,5 miljoen euro door andere keuzes te maken op het gebied van inrichting, uitvoeringskwaliteit en ingrepen die het gebouw duurzamer maken.

Voorbeeld

Het college vraagt de gemeenteraad om zijn keuzes te volgen. Dat behelst onder meer aanpassing van de entree met een betere aansluiting op de raadszaal en kantoorvertrekken die flexibel werken maximaal faciliteren. Voor de kwaliteit van de inrichting neemt Dronten de stadhuizen van Assen en Hoogeveen als voorbeeld. 

Om het pand duurzaam te maken kiest het college voor 100 procent elektriciteit op basis van zonnepanelen, een grijs-water-circuit voor het doorspoelen van de toiletten en een circulair ontwikkeld projecttapijt op de vloeren.

Flevoland