Volledig scherm
ANP

Raad van State stuurt Drontense fietsspecialist met lege handen naar huis

DEN HAAG/DRONTEN - De Drontense fietsspecialist Cees Beers is vergeefs naar de Raad van State gestapt om sluiting af te dwingen van alle vijf fietsenzaken op het Drontense bedrijventerrein Business Zone Delta.

Volgens de Raad van State heeft Beers geen belang bij het sluiten van de vijf fietsenwinkels omdat hij zelf geen winkel heeft. De gemeente is gaan kijken bij zijn woning aan De Amstel. Zijn bedrijf ADA heeft in 2015 welgeteld één fiets verkocht.

Beers strijdt al jaren voor een fietsenwinkel op het bedrijventerrein. De gemeente Dronten geeft er geen toestemming voor omdat de locatie waar Beers zit niet geschikt zou zijn voor autoverkeer. Ten einde raad vroeg hij de gemeente om sluiting van alle fietsenwinkels op het bedrijventerrein. Hij voelt zich ongelijk behandeld. De gemeente wees zijn eis af net zoals de Raad van State dat woensdag deed.

Het al jaren slepende geschil met de gemeente Dronten ontstond toen Beers met zijn frame- en velgenfabriekje ADA van Lelystad verhuisde naar Dronten. Toen hij van de gemeente een bedrijfskavel kocht was volgens hem glashelder dat hij in Dronten een winkel wilde openen. De gemeente wil niet verder gaan dan Beers een persoonlijke beschikking te geven waarmee hij een winkel kan openen. Deze beschikking vervalt als hij stopt. Hij zegt daar niets aan te hebben omdat hij de winkel wil overdragen aan zijn zoon.

Flevoland