Volledig scherm
Twee voertuigen botsten frontaal op elkaar op de N710. © GinoPress

Ravage en gewonden na frontale aanrijding op N710 bij Swifterbant

updateDe Biddingweg (N710) bij Swifterbant is vanavond ruim twee uur volledig afgesloten geweest na een frontale aanrijding tussen een bestelbus en een personenauto. Twee personen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur. Beide voertuigen kwamen door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing. De aanrijding veroorzaakte een enorme ravage op de weg. 

De twee auto's raakten zwaar beschadigd. Een van beide vloog zelfs in brand, laat een woordvoerster van de politie weten. De brandweer wist dit vuur te blussen.

Bekneld

Een persoon raakte bij het ongeluk bekneld. Het slachtoffer kon worden bevrijd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. Ook een tweede persoon raakte gewond en werd, na te zijn nagekeken in de ambulance, naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet meer ter plaatse te komen.

De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken. De weg bleef gedurende het onderzoek in beide richtingen dicht tussen de Bisonweg en Dronterringweg. Even voor 22.30 uur was het onderzoek afgerond, de ravage opgeruimd en werd de weg weer opengesteld voor verkeer.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.
  2. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’

Flevoland