Volledig scherm
Twee voertuigen botsten frontaal op elkaar op de N710. © GinoPress

Ravage en gewonden na frontale aanrijding op N710 bij Swifterbant

updateDe Biddingweg (N710) bij Swifterbant is vanavond ruim twee uur volledig afgesloten geweest na een frontale aanrijding tussen een bestelbus en een personenauto. Twee personen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur. Beide voertuigen kwamen door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing. De aanrijding veroorzaakte een enorme ravage op de weg. 

De twee auto's raakten zwaar beschadigd. Een van beide vloog zelfs in brand, laat een woordvoerster van de politie weten. De brandweer wist dit vuur te blussen.

Bekneld

Een persoon raakte bij het ongeluk bekneld. Het slachtoffer kon worden bevrijd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. Ook een tweede persoon raakte gewond en werd, na te zijn nagekeken in de ambulance, naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet meer ter plaatse te komen.

De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken. De weg bleef gedurende het onderzoek in beide richtingen dicht tussen de Bisonweg en Dronterringweg. Even voor 22.30 uur was het onderzoek afgerond, de ravage opgeruimd en werd de weg weer opengesteld voor verkeer.

Flevoland