Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Rivièra Beach in Biddinghuizen wil luxe-familieresort worden

De beoogde nieuwe eigenaar van recreatiepark Rivièra Beach in Biddinghuizen heeft grootse plannen om er een luxe familieresort van te maken, maar de gemeente Dronten gaat niet spoorslags akkoord. ,,We hebben nog diverse vragen, die ertoe leiden dat we een aantal zaken echt nader moeten onderzoeken", stelt wethouder Peter van Bergen.

EuroParcs heeft zich bij de huidige eigenaar Oostappen Groep gemeld als overnamekandidaat voor het park aan de kust in Biddinghuizen. Een luxe familieresort bestaat volgens EuroParcs uit gevarieerde accommodaties, die (ook) voor grote groepen vakantiegangers geschikt en betaalbaar zijn. Daarbij heeft de mogelijk nieuwe eigenaar ook buitendijkse plannen en wil ze het jaar rond werken. Op dat laatste punt toont de wethouder zich vooralsnog voorzichtig, omdat gemeentelijke medewerking daaraan precedentwerking heeft op de wensen van andere recreatie-ondernemers in dat gebied. 

Ook de buitendijkse plannen moeten nader onderzocht worden, zegt Van Bergen, al was het maar omdat ook overleg nodig is met bijvoorbeeld de provincie Flevoland, het Waterschap Zuiderzeeland en Staatsbosbeheer. De eerste inschatting van de wethouder is dat het een kwestie van maanden is voor de vragen zijn beantwoord. 

Flevoland