Roggebotstaete zet in op voedselbewustzijn

VideoRoggebotstaete aan de Vossemeerdijk organiseerde vanmiddag een programma in het kader van bewust omgaan met de natuur en voedsel. Dit initiatief was oorspronkelijk opgezet in combinatie met het landelijke project ‘de voedselkaravaan’. Vanwege organisatorische redenen was dit meer uitgebreide programma afgeblazen. 

Toch bleef er op Roggebotstaete genoeg over om in de praktijk nieuwe ideeën te vergaren op gebied van natuurlijk voedsel en natuurlijke landbouw. Op Roggebotstaete was de wisselwerking natuur, voedsel, gezondheid verpakt in het thema ‘Proef natuur!’ Dit kwam mede tot uiting in de workshop brood bakken met graan van eigen bodem in de steenoven van Roggebotstaete. Een combinatie van praktisch doen en verwerven van kennis over de werking van granen in het lichaam. 

In een rondleiding gaing het over het eetbare landschap van Roggebotstaete. De informatieve belevingstocht langs de mangalica varkens en het voedselbos was gekoppeld aan een lunch uit eigen ‘moestuin’. Ondertussen was er gelegenheid om ‘voedselverhalen’ met andere bezoekers te delen.

Volledig scherm
Een tiental geïnteresseerden bezocht het programma bij de Roggebotstaete. © Peter Dekkers

Flevoland