Volledig scherm
Caitlin Heerikhuisen, Sacha Buwalda en Paula Borgonje. © Eigen foto

Samboworstelaars uit Dronten naar WK

DRONTEN - Maar liefst drie judoka's van Shoganai Judo Dronten zullen volgende week vertrekken naar Sofia in Bulgarije om daar deel te nemen aan het wereldkampioenschap Sambo worstelen voor senioren.

Paula Borgonje en Caitlin Heerikhuisen debuteren op een WK, Sacha Buwalda werd een kleine maand geleden al wereldkampioen in Roemenië.

Donderdag vertrekt de nationale selectie vanaf vliegveld Eindhoven naar Sofia. Een flink team met tien samboka's, waaronder Caitlin Heerikhuisen, Paula Borgonje en Sacha Buwalda van Shoganai Judo Dronten. Paula zal op zaterdag 12 november in actie komen in de gewichtsklasse tot 52 kilo. Sacha (tot 56 kilo) en Caitlin (+80 kilo) mogen op zondag de mat op om te strijden voor het eremetaal. Op maandag keert het team terug naar Nederland.

Oosten
Sambo wordt vooral beoefend door Russen en Oost-Europeanen. Hoe bijzonder is het dan dat Nederland met een flinke ploeg waaronder drie Drontenaren deelneemt aan het belangrijkste Sambotoernooi van dit jaar. Tijdens de wereldkampioenschappen in Roemenië werden vrijwel alle gouden medailles opgeëist door de Russische deelnemers. Toch wist Sacha Buwalda uit Biddinghuizen knap beslag te leggen op het goud in de klasse tot 56 kilo.

https://www.sambo-fias.org - official web-site of the International Sambo Federation The best moments of the European sambo championship in Romania - https://www.youtube.com/watch?v=SlmLt5DOf30 Our channel https://www.youtube.com/user/SAMBOFIAS

Flevoland