ANP
Volledig scherm
© ANP

Scholen Flevoland te druk voor 'Meer Muziek in de Klas'

Er is hardnekkig weinig belangstelling dit jaar van scholen in Flevoland om mee te doen aan 'Meer Muziek in de klas', een landelijke muziekwedstrijd voor basisscholen die eindigt met een finale in Ahoy in Rotterdan met koningin Maxima. Naar een oorzaak kan de organiserende stichting slechts gissen.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Zwolle denkt dé oplossing te hebben voor ‘blokkades voor hulpdiensten’ in gangen woonzorgcentrum
  PREMIUM
  5

  Zwolle denkt dé oplossing te hebben voor ‘blokkades voor hulpdien­sten’ in gangen woonzorg­cen­trum

  De tientallen scootmobielen op de gangen van woonzorgcentrum Fermate in Holtenbroek zijn de brandweer een doorn in het oog. Bij controles is geconstateerd dat de voertuigen de doorgang bij mogelijke calamiteiten blokkeren. Om deze ‘blokkades’ een halt toe te roepen, is de gemeente Zwolle een proef gestart om scootmobielen te delen. ,,Onze kosten gaan mogelijk omlaag.”