Volledig scherm
De nieuwe gemeenteraad van Dronten bij de presentatie in 2018. De Kruijff staat op de achterste rij, derde van links. © Herre Stegenga

SP-raadslid Dronten uit de fractie gezet

Het Dronter SP-raadslid Tom de Kruijff is uit de fractie gezet. Volgens fractievoorzitter Peter Duvekot is er sprake van een ‘onoverkomelijk verschil van inzicht’. 

Duvekot wil niet zeggen waar het probleem zit. ,,Ik wil niemand beschadigen’’. Hij hoopt dat De Kruijff niet doorgaat als eenmansfractie. ,,Dat  zou zetelroof zijn’’. Op Facebook meldt de SP dat De Kruijff ook zelf heeft aangegeven uit de raad te willen stappen. De Kruijff zegt tegen De Drontenaar dat de SP grote moeite heeft met zijn mening over Lelystad Airport en de nieuwe burgemeester, Jean Paul Gebben. Zo vindt hij dat de nieuwe burgemeester geen krasje mag hebben en Gebben heeft dat wel. 

  1. Flevolandse corporaties matigen huurstijging
    PREMIUM

    Flevoland­se corpora­ties matigen huurstij­ging

    Ondanks sterk stijgende kosten voor onderhoud en nieuwbouw verhogen de woningcorporaties Mercatus in Noordoostpolder en Oost Flevoland Woondiensten in Dronten hun huren voor het grootste deel van hun woningen met minder dan 1 procent. Bijna eenderde van de huurders van Mercatus houdt zelfs dezelfde huur. Beide corporaties zeggen dit te doen omdat ze het betaalbaar houden van hun woningen voor mensen met lage inkomens als hun voornaamste missie zien.

Flevoland