Volledig scherm
De illegale stacaravans op het strandje van Resort Zuiderzee. © Foto Freddy Schinkel

Stacaravans Resort Zuiderzee
nog steeds niet in de verhuur

De ruim zeventig stacaravans op het strandje van Resort Zuiderzee bij Biddinghuizen mogen nog steeds niet worden gebruikt. Daarnaast moet Europarcs, de eigenaar van het vakantiepark aan het Veluwemeer, een dwangsom van enkele tonnen betalen. 

De Jonge heeft begin april aangifte gedaan tegen Europarcs omdat het  recreatiebedrijf na drie bouwstops niet van plan leek om de werkzaamheden op het park stil te leggen. Dat ging gepaard met het opleggen van een dwangsom en die is opgelopen tot 'tonnen', aldus De Jonge. De gemeente zal dat geld innen,  kondigt hij aan. Door met de hand over het hart te strijken zou Dronten het verkeerde signaal geven.  

Vergunning

Het grootste probleem noemt hij de stacaravans op het strandje van Resort Zuiderzee. Die zijn begin dit jaar geplaatst - zonder vergunning - terwijl dat pas vanaf 1 april mag. ,,Daarvoor zijn sleuven gegraven,  terwijl eerst archeologisch onderzoek nodig is.'' Volgens De Jonge hoeven de stacaravans niet te worden verwijderd, al kan hij nog niet zeggen of de vergunning al in zicht is. Hoe dan ook mogen de caravans voorlopig niet worden verhuurd. Dat is na de dwangsom een nieuwe strop voor Europarcs. Overigens moeten de caravans eind oktober weer van het strandje verdwenen zijn. 

Quote

Wij zullen beoordelen of het allemaal klopt

Aat de Jonge

Op verzoek van de gemeente heeft het bedrijf, sinds 1 januari eigenaar van de voormalige Rivièra Camping, inmiddels een overzicht ingediend van alle werkzaamheden die zijn uitgevoerd en nog op stapel staan.  ,,Wij zullen beoordelen of het allemaal klopt'', zegt De Jonge. Beide partijen hebben 'stevig overleg',  geeft hij aan. Verder controleert de gemeente dagelijks of Europarcs zich aan de regels houdt. Ook met een drone, zegt burgemeester Aat de Jonge. ,,Het handhaven betekent heel veel werk voor ons.'' 

Wim Vos, directielid van EuroParcs, zei eerder tegen deze krant dat hij een geschil als met Dronten nog nooit heeft meegemaakt. De Jonge heeft naar eigen zeggen contact gehad met collega-burgemeesters over deze zaak. ,,En ik denk dat wij het vrij goed doen.'' Resort Zuiderzee wordt een mooi vakantiepark, zegt hij. ,,Maar ze zullen zich wel aan de regels moeten houden.''   

Flevoland