Volledig scherm
PREMIUM
IMpact hield dinsdagmiddag een banenmarkt voor statushouders uit Kampen en Dronten in het stadhuis van Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Statushouders solliciteren tussen de stroopwafels in Kampen

Tientallen statushouders kwamen vanmiddag af op een uitnodiging van de gemeenten Kampen en Dronten en reïntegratiebedrijf IMpact om te komen praten over werk.

In de hal van het stadhuis van Kampen stond een stroopwafelkraam, terwijl bedrijven zich in de raadszaal hadden opgesteld voor een banenmarkt. Bedoeld voor statushouders. ,,Nederlanders zijn toch vaak wat assertiever”, weet Marjolein Schlijper van IMpact. ,,Die hebben nog wel eens iets van: laat mij maar even. Daarom is deze banenmarkt speciaal bedoeld voor statushouders, die dat assertieve nog niet allemaal hebben.”

  1. Wiet en pillen op Lowlands in Biddinghuizen: Genoeg drugs, maar ook geen Sziget-achtige toestanden
    PREMIUM

    Wiet en pillen op Lowlands in Biddinghui­zen: Genoeg drugs, maar ook geen Sziget-achtige toestanden

    Een joint, xtc of ketamine. Van drugs op festival Lowlands in Biddinghuizen kijkt niemand op. Wel verbazen de festivalgangers zich over de grootschalige drugshandel waar vorige week twee Nederlanders voor werden opgepakt tijdens het Hongaarse festival Sziget. Kan dat ook op Lowlands? Op zoek naar wiet en pillen op de festivalcamping. ,,Voordat je het weet lig je schuimbekkend in de greppel.”

Flevoland