Volledig scherm
Studenten bezig aan de Morinel in Dronten. © [FOTOBRON]foto’s Dik van Herwaarden

Studenten USRA schoffelen en harken

DRONTEN - Een charmeoffensief van studenten van USRA woensdagmiddag in Dronten.

Het tuinteam van USRA, veertien mannen en vrouwen sterk, kwam woensdagmiddag voor de eerste maal in actie. Een doelbewuste poging om het imago van studenten en studentenhuizen op te poetsen. De Dronter studenten zijn de laatste tijd te vaak negatief in het nieuws geweest.

Uit een enquete van de USRA bleek ook dat hoe studenten hun tuin onderhouden of beter gezegd niet onderhouden een ergernis van veel buurtbewoners is. "We willen laten zien dat we niet alleen maar lastpakken zijn'', zegt student Jeffrey Bongers. De studenten waren er zich nauwelijks van bewust dat buurtbewoners die tuinen van studentenhuizen maar niets vonden. Want klachten kregen de studenten niet. "Maar uit de enquete blijkt dat het echt een issue is.''

Studenten willen zich best aanpassen, zegt student Maart. Maar dan moeten ze wel weten wat de omwonenden dwars zit. En dat weten ze niet, omdat niemand bij hen aanklopt. Ook niet als ze met klompen de trap oplopen. "Kwamen ze maar met hun klachten. Dan kunnen we er op inspelen. Mensen hoeven voor ons niet bang te zijn. Wij bijten niet'', zegt Maart.

De tuintjesactie levert een centje op voor de soos van USRA. En hopelijk heel veel goodwill van de Drontenaren. "De actie is bedoeld om tegemoet te komen aan mensen die klagen. We kijken hoe positief het verloopt. Dit is in elk geval een begin'', aldus Nikki Jantzen van USRA.

Volledig scherm
Volledig scherm

Flevoland