Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP/Lex van Lieshout (archief)

Subsidiepot voor vervangen asbestdaken provincie Flevoland in vier maanden leeg

De regeling van de provincie Flevoland om het vervangen van asbestdaken te stimuleren, is een succes. In vier maanden tijd is het volledige bedrag voor 2019 (500.000 euro), al verbruikt. Om ook nieuwe aanvragers tegemoet te kunnen komen, breekt de provincie de subsidiepot voor volgend jaar nu alvast aan.

Sinds 1 april dit jaar kunnen inwoners van de provincie de subsidie ‘van asbest naar duurzaam dak’ aanvragen. De provincie Flevoland koppelt daarmee het verwijderen van asbestdaken, aan het verduurzamen van de daken door de aanleg van zonnepanelen en isolatie. Een voorstel van de Tweede Kamer om voor eind 2024 al het asbest dat verwerkt is in daken van particulieren, bedrijven en (overheids) instellingen verwijderd moet zijn, werd in juni niet door de Eerste Kamer aangenomen. Er werden vraagtekens gezet bij de haalbaarheid van het verbod op korte termijn. In de provincie Flevoland gaat het om bijna tienduizend daken.

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland