Volledig scherm
Lowlands vanuit de lucht. © Politie

Tentje kwijt op Lowlands? Succes met zoeken!

Hoe ziet een festival eruit waarvoor zo'n 55.000 mensen een kaartje hebben gekocht? Nou, dat werd vanavond vanuit een politiehelikopter boven Lowlands goed zichtbaar.

Het lijkt haast een schilderij: een foto van duizenden tentjes die schots en scheef maar toch strak afgebakend op hun eigen veldje van het festivalterrein in Biddinghuizen zijn opgezet. De plaat werd gemaakt vanuit een politiehelikopter en gedeeld op Twitter. 

Volgers reageren enthousiast op het schouwspel vanuit de lucht. 'Geweldige foto's van georganiseerde chaos', vindt Wouter van Vegchel, terwijl Meggy zich afvraagt hoe de festivalgangers hun tent terug kunnen vinden. Marja werpt gekscherend een quizvraag op: 'Hoeveel mensen slapen vannacht in de tent van een vreemde omdat ze de eigen tent niet meer terug kunnen vinden?'.

De uitverkochte 26ste editie van het festival in Biddinghuizen begon vandaag officieel en duurt tot en met zondag. Op het programma staan onder meer Gorillaz, Kendrick Lamar, De La Soul, N.E.R.D., The War On Drugs en Dua Lipa.

Volledig scherm
Lowlands vanuit de lucht. © Politie

Flevoland