Tulpenroute Flevoland verwacht snel kleur

videoDe opening van de Tulpenroute Flevoland is deze zaterdag op Bed & Breakfast De Kandelaar in Biddinghuizen. Door het relatief koude voorjaar staan de tulpenvelden nog niet in bloei, maar de organisatie verwacht dat dit tegen volgend weekend wel het geval zal zijn. 

Door de verwachte hoge temperaturen in de komende week zullen de tulpen snel groeien en bloeien. Er zijn vier autoroutes, vier fietsroutes en een wandelroute uitgezet rond Zeewolde, Dronten, Lelystad en Swifterbant. Een aantal tulpenbedden nabij De Kandelaar staan nu al in bloei, omdat het een vroege tulpensoort is. Bezoekers genieten verder van alles wat er op de tulpenmarkt te zien en beleven valt. Met bloeiende tulpen in allerlei kleuren van tulpenbroeier Erik de Wit uit Bovenkarspel zijn allerlei stands ingericht. 

Verder zijn er buiten op het erf kramen van Staatsbosbeheer, een fruitkraam en een groot springkussen voor de kinderen. Binnen in de schuur zijn er meerdere stands op gebied van drinken/voeding (o.a. sappen, kaas), bloemencreativiteit en historie. De tulpenmarkt aan de Hoekwantweg 7 in Biddinghuizen duurt nog tot 16.00 uur.

Volledig scherm
© Peter Dekkers
Volledig scherm
© Peter Dekkers
Volledig scherm
© Peter Dekkers
Volledig scherm
© Peter Dekkers
  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland